Body Sugaring

7916235_orgIn het antieke Egypte wisten ze al dat ontharen met een suikerpapje een ideale methode is om van ongewenst lichaams- en gezichtshaar verlost te worden. Nu wordt deze methode nog steeds gebruikt in het Midden Oosten, Turkije en Marokko. Arabische vrouwen ontharen hun lichaam, voordat ze in het huwelijk treden, want glad is gelijk aan schoon. Het is dan een ritueel van familie en vrienden.

Geschikt alternatief voor harsen:

Ontharen met suiker is een uitstekend alternatief voor harsen. Er zitten eigenlijk geen nadelen aan. Body Sugar is puur natuurlijk en plakt alleen op dode huidcellen en haren. Het droogt niet in. Bovendien is het materiaal desinfecterend. Het verwijderen is huidvriendelijk, bij regelmatig ontharen is het minder pijnlijk en restanten hoef je alleen maar af te wassen met lauw water of weg te vegen met een vochtig doekje.

Voordelen van Body Sugaring ten opzichte van traditioneel harsen:

Sugaring heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere ontharingsmethoden. De pasta is bijvoorbeeld niet heet. Anders dan bij harsen is er dus geen kans op verbrandingen. Ook allergische reacties zullen niet gauw optreden. Daarnaast heeft de suikerpasta niet alleen een natuurlijke desinfecterende werking, maar werkt de aanpak ook nog eens als een soort peeling. Dode cellen worden automatisch meegenomen, waardoor de huid na afloop niet alleen glad maar ook zacht 

Het verschil tussen Body Sugaring en traditioneel harsen:

  • Er wordt gewerkt met een 100% natuurlijk product
  • De suikerpasta wordt aangebracht op lichaamstemperatuur
  • De suikerpasta hecht zich niet aan de levende huidcellen, levende cellen vocht bevatten en suiker in water oplosbaar is.
  • Er kan veel hygiënischer gewerkt worden, omdat voor iedere klant een apart bolletje suikerpasta wordt gebruikt en daarbij werkt suiker ook nog eens desinfecterend
  • Ook korte haartjes vanaf 2 mm kunnen verwijderd worden
  • Er breken veel minder haartjes af omdat de pasta zacht blijft en de haren in de haargroeirichting verwijderd worden
  • Restjes suikerpasta kunnen gemakkelijk met water verwijderd worden, dus geen vlekken

Reserveer nu bij Wenny’s Spray Tanning! Neem contact op voor de mogelijkheden of reserveer online met onze afsprakenplanner!

Maak een afspraak!