Spraytanning

Bruin worden zonder zon
We willen graag een bruine, gezonde teint hebben. Maar de zon schijnt niet het hele jaar door en de straling van de zon is bovendien schadelijk voor de huid. Ook een zonnebank, waardoor je wel in de winter een bruin kleurtje kunt krijgen, is schadelijk voor de huid. Door het gebruik van zelfbruinende crèmes of lotions is het wel mogelijk om zonder zon bruin te worden, maar vaak wordt de kleur niet egaal en krijg je strepen of een oranjeachtige kleur. De perfecte oplossing voor een mooi egaal gebruinde huid is Spray Tanning.

Spray Tanning geeft een gezonde bruine teint! Steeds meer mensen zijn zich bewust van de gevaren van overmatig of verkeerd (zon)nebank gebruik. Ondanks deze gevaren blijft de vraag naar een mooi bruine teint bestaan. Spray Tanning bied hiervoor de mogelijkheid.

Spray Tanning is een gezonde manier om in slechts enkele minuten een mooie bruine teint te krijgen. Zo zijn er diverse spraytan lotions verkrijgbaar. Wil je een “2 weken zomervakantie” teint of liever een zonnig dagje op het terras look? Alles is mogelijk, je kunt kiezen uit verschillende teints en looks om precies de juiste kleur op jouw huid af te stemmen.

5 goede redenen voor een Spray Tan

√ Direct een lekker zomers kleurtje
√ Snel, gemakkelijk & betaalbaar
√ Een gezonde kleur geeft je een fantastisch gevoel
√ Niet schadelijk voor je huid
√ In nog geen 10 minuten genieten van een Sun-Kissed gevoel

Informatie over de behandeling

Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. U krijgt direct een egaal bruine huid! Een behandeling duurt maar zo’n 10 minuten.

Wat is DHA: De basis van elk spray tan product
Dihydroxyacetone is een kleurloze afgeleide van suikerriet of -biet, een 100% natuurlijk product. Na een chemisch proces wordt er DHA gewonnen uit de suiker.
Bij huidcontact komt het in aanraking met de eiwitten die daarin aanwezig zijn. Dit veroorzaakt een natuurlijke verkleuring van de huid, dat zonder risico voor de gezondheid gebruikt kan worden.

Wij gebruiken alleen goedgekeurde en wettelijk toegestane sprayproducten!

Behandeling vindt plaats in mijn salon.

Als u dat prettig vindt, mag u (donkere, loszittende) kleding of ondergoed dragen. Na een wasbeurt is uw kleding dan weer schoon. Voor een streeploos resultaat is het echter aan te raden alleen uw ondergoed aan te houden.

Hieronder vindt u een overzicht van alle dingen die van belang zijn vóór, tijdens en na een spraytan-behandeling.

Wat te doen vóór de spray tan:

 • Scrub voor de spray tan.
  Geef hierbij speciale aandacht aan je ellebogen, knieën, hielen en handen! Een spray tan vervaagt eerder op droge, ruwe huid, en ziet er vlekkeriger uit.
  Scrubben dus! Scrub met een niet olie-houdende scrub voor een beter tanning resultaat.
  Heb je geen goede scrub? Doe dan wat zout of suiker in je washand tijdens het douchen en scrub je lichaam.
 • Een droge huid absorbeert de tanning vloeistof te snel – wat zorgt voor oneffenheden in de spray tan.
 • Zorg dat je tot 24 uur voor de spray tan zorgt voor een goed gehydrateerde huid. Geen hydraterende producten gebruiken na het scrubben.
 • Scheer/wax je huid tot 24 uur voor de spray tan.

Wat niet te doen vóór de spray tan:

 • Gebruik geen vochtinbrengende crème of bodylotion vlak voor je spray tan.
  Dit werkt als een barrière tussen je huid en de spray tan vloeistof. Hierdoor kan het niet goed intrekken en ‘was’ je het er eerder af.
 • Douche niet vlak voor de spray tan.
  Als je douchegel gebruikt, kan dat de PH waarde van je huid veranderen. Een lichtjes ‘zure’ PH graad en een zweterige huid zorgt voor het beste resultaat. Dus douche alleen met water en gebruik geen douchegel.
 • Draag geen parfum of deodorant.
  Ook dit kan de PH waarde van de huid aantasten en als gevolg daarvan kan je een vlekkerig resultaat krijgen.
 • Draag geen make-up of juwelen.

Wat te doen tijdens de spray tan:

 • Draag losse kleding.
  Strakke kleding kan ervoor zorgen dat het resultaat vlekkerig wordt op de plekken waar de kleding te strak zit.
 • Draag zwart ondergoed of gebruik ‘disposable’ strings die je spray tan salon verstrekt. Je kan vlekken van spray tanning vloeistof uit je kleding wassen. Maar als je het in combinatie met witte nylon wast, kunnen er zich daarin wel blijvende vlekken voordoen.
 • Volg de aanwijzigingen van de specialiste die jou behandelt precies op. Zo weet je zeker dat elk deel van jouw lichaam een egale spray tan krijgt.
 • Ontspan je gezicht als je gezicht gesprayd wordt. Anders kan de tanning bijvoorbeeld in jouw frons terecht komen (minder charmant).

Wat niet te doen tijdens de spray tan:

 • Raak de omgeving waarin je staat niet aan. De spray komt daar ook op terecht en kan weer op jouw handpalmen terecht komen als je je probeert vast te houden aan de zijwanden.
 • Raak je huid niet aan. Als de tanning net is aangebracht kan het nog op je vingers terecht komen en erin trekken.
 • Trek niet meer kleding uit dan je wilt. De specialiste stelt geen eisen aan jou: als jij je top of BH aan wilt houden, is dat prima.

Wat te doen na de spray tan:

 • Draag de rest van de dag losse kleding.
  Spray tanning vloeistof kan erop afgeven, en daarom een minder egaal resultaat veroorzaken. Laat het dragen van sokken ook een paar uur achterwege: de elastische stof kan zorgen voor ‘printjes’ in je spray tan op je schenen.
 • Stel baden of douchen ten minste 6-8 uur uit.
  Idealiter laat je de spray tan gedurende de nacht intrekken, zonder daarvoor onder de douche te gaan. Gedurende de nacht zal de tanning nog dieper in je huid trekken en zich ontwikkelen tot je gewenste kleur. De werkzame stof in tanning vloeistof waardoor je huid verkleurt (DHA) heeft 24 uur nodig om tot het eindresultaat te komen. Daarom is het handig om te wachten met ‘bijkleuren’ tot deze tijd verstreken is. Mocht er bij het douchen of baden een bruine verkleuring van het water zichtbaar worden, dan is dit louter overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van de bruine teint.

Wat niet te doen na de spray tan:

 • Wacht op de dag van de spray tan met fanatiek sporten of met excessief zweten. Dit kan invloed hebben op de ontwikkeling, en dus de kwaliteit van je tanning. Contact met water in de eerste 8 uur na je sparytan-behandeling kan de effectiviteit van de behandeling negatief beïnvloeden.
 • Vermijd contact met leer. Leer is huid, en zal dus net zo reageren op tanning vloeistof als jouw eigen huid. Wees dus voorzichtig met leren stoelbekleding in een auto, leren banken en stoelen et cetera. Bescherm leren bekleding door er een handdoek overheen te leggen.

Wat te doen in de week na de spray tan:

 • Hydrateer je huid met een goede vochtinbrengende crème of bodylotion.
  Verwen je huid ermee en behoud je bruine teint langer.
 • Probeer niet te lang te douchen of te baden, hierdoor vervaagt je tanning sneller.
 • Scrub je hele lichaam niet, hierdoor vervaagt je spray tan. Scrub alleen de ruwe gedeeltes van je huid wel. Zoals knieën, hielen en ellebogen, om ervoor te zorgen dat je spray tan mooi natuurlijk vervaagt.
 • Gebruik verzorgingsproducten voor je gezicht.
  De spray tan zal als eerste vervagen op je gezicht. Behoud je mooie teint langer door de retail producten te gebruiken die jouw spray tanning specialist je aanbiedt.
 • Ga regelmatig naar je salon voor nabehandelingen. Hiermee bouw jij je kleur op en verleng je de houdbaarheid ervan.
 • Zorg goed voor je huid – een mooie huid = schoonheid!


Heb je een vraag? Kijk eens op onze veelgestelde vragen pagina, of neem contact met ons op via het contactformulier of bel ons op +31 68 361 6914.

Onze klanten waarderen ons met:

4,8 van 5 sterren (gebaseerd op 93 reviews)