Wenny’s Spray Tanning

Wenny’s Spray Tanning

Spraytanning

Spraytanning

Bruin worden zonder zon

Spraytanning is een populaire manier om je huid een mooie, natuurlijke en gezonde bruine kleur te geven zonder de schadelijke effecten van de zon of de zonnebank. In dit artikel leg ik je uit wat spraytanning is en wat de vele voordelen zijn.

Wat is spraytanning?

Spraytanning is een methode om je huid te voorzien van een egaal bruine teint met behulp van een speciale vloeistof die wordt verneveld over je lichaam. De vloeistof bevat een natuurlijk ingrediënt genaamd DHA, dat reageert met de eiwitten in je huid en zo een bruine kleur creëert. Het resultaat is een stralende, langdurige en veilige bruining die er niet oranje of vlekkerig uitziet.

Hoe werkt spraytanning?

Spraytanning wordt bij Wenny’s Spray Tanning uitgevoerd in een speciale cabine, waar je je kleding uittrekt en een haarnetje op zet. Vervolgens wordt de spraytan vloeistof met een speciaal apparaat over je lichaam gespoten. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Daarna gaan we je afdrogen met warme lucht en kun je je kleding weer aantrekken. De kleur ontwikkelt zich binnen 4 tot 8 uur en blijft tot 10 dagen zichtbaar.

Wat zijn de voordelen van spraytanning?

Spraytanning heeft veel voordelen ten opzichte van andere methoden om je huid te bruinen, zoals de zon of de zonnebank. Hier zijn enkele voordelen op een rijtje:

 • Spraytanning is snel en gemakkelijk.
  Je hoeft niet urenlang in de zon te liggen of naar de zonnebank te gaan om een bruine kleur te krijgen. Met spraytanning ben je in 15 minuten klaar en kun je direct je normale activiteiten hervatten.
 • Spraytanning is veilig en gezond.
  Je loopt geen risico op verbranding, huidkanker, rimpels of andere schade door de UV-straling van de zon of de zonnebank.
 • Spraytanning bevat geen schadelijke stoffen en is geschikt voor alle huidtypes, ook voor mensen met een gevoelige huid of allergieën.
 • Spraytanning is natuurlijk en mooi.
  Je krijgt een egaal bruine kleur die past bij je eigen huidskleur en wensen. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en intensiteiten, afhankelijk van de gelegenheid. Of je nu een subtiele glow wilt voor een feestje, een diepe tan voor een vakantie of een sportieve look voor een wedstrijd, er is altijd een spraytan die bij je past.
 • Spraytanning is verzorgend en hydraterend.
  De spraytan vloeistof bevat extra ingrediënten die je huid voeden en beschermen. Zo krijg je niet alleen een bruine kleur, maar ook een zachte, gladde en gezonde huid.

Hoe bereid je je voor op een spraytan?

Om het beste resultaat te krijgen van je spraytan, is het belangrijk dat je je huid goed voorbereidt voordat je naar de salon gaat of thuis gaat spraytannen. Hier zijn enkele tips:

 • Scrub je huid voor de behandeling om dode huidcellen te verwijderen en een egale basis te creëren. Gebruik geen scrubproducten die een olie bevatten, scrubben met suiker of zout op een washand is een zeer goed alternatief!
 • Scheer of wax je lichaamshaar 12 uur voor de behandeling om irritatie te voorkomen.
 • Vermijd het gebruik van crèmes, lotions, parfums, deodorant of make-up op de dag van de behandeling, want deze kunnen de werking van de spraytan beïnvloeden.
 • Draag losse, donkere en comfortabele kleding en schoenen naar de salon of thuis, want deze kunnen vlekken maken op je kleding of je huid.

Hoe verzorg je je spraytan?

Om je spraytan zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk dat je je huid goed verzorgt na de behandeling. Hier zijn enkele tips:

 • Wacht minstens 4 tot 8 uur voordat je gaat douchen, zwemmen of sporten, want dit kan de kleur verminderen of verwijderen.
 • Gebruik een milde zeep of douchegel en dep je huid droog met een handdoek in plaats van te wrijven.
 • Hydrateer je huid dagelijks met een vochtinbrengende crème om je huid soepel te houden en de kleur te verlengen.
 • Vermijd het gebruik van producten die alcohol, olie of parabenen bevatten, want deze kunnen de kleur vervagen of vlekken veroorzaken.
 • Gebruik een zonnebrandcrème met een hoge SPF als je naar buiten gaat, want een spraytan beschermt je niet tegen de zon.

Conclusie

Spraytanning is een geweldige manier om je huid een mooie, natuurlijke en gezonde bruine kleur te geven zonder de schadelijke effecten van de zon of de zonnebank. Spraytanning is snel, gemakkelijk, veilig, gezond, natuurlijk, mooi, verzorgend en hydraterend.

Het is wel belangrijk dat je je huid goed voorbereidt en verzorgt voor en na de behandeling om het beste resultaat te krijgen. Spraytanning is geschikt voor iedereen die een stralende en langdurige bruining wil het hele jaar door!

5 goede redenen voor een Spray Tan

√ Direct een lekker zomers kleurtje
√ Snel, gemakkelijk & betaalbaar
√ Een gezonde kleur geeft je een fantastisch gevoel
√ Niet schadelijk voor je huid
√ In nog geen 10 minuten genieten van een Sun-Kissed gevoel