Wenny’s Spray Tanning

Wenny’s Spray Tanning

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat u nog wat vragen heeft.
Onderstaand enkele veel voorkomende vragen met antwoord.
Uiteraard kunt u ons ook altijd bellen of mailen voor al uw vragen en/of opmerkingen.

Het volgen van een antibioticakuur, gebruik van bepaalde zware anticonceptie of hormonale medicatie kan de tanning doen wijzigen van kleur en/of de opname van tanning de bovenste huidlaag beïnvloeden.

Wanneer je regelmatig een spray tanning sessie boekt, helpt dit om je kleur te verdiepen en de duur van de teint te verlengen.

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.

Voor het beste resultaat, is het het beste om drie dagen voor de bruiloft een spray tan te plannen. Dan is je bruine tintje op haar mooist, en loop je ook geen risico op vlekken op je jurk. Eventuele vlekken gaan er vaak wel uit bij de stomerij.

In de eerste paar uur na de behandeling kun je extra gevoelig zijn voor de zon. Je bent niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik een beschermende factor. In eerste instantie word je bruin van de bronzer, die in elke vloeistof verwerkt zit. De werkzame stof is echter DHA. Je zult de volgende dag pas het uiteindelijke effect zien. DHA heeft 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen en dit zorgt dan ook voor het langdurige effect. De kleur die je direct hebt na de behandeling, geeft wel een heel goed idee over hoe diep je uiteindelijke teint eruit gaat zien. Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden!

Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt airbrush tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende zwangerschap, de eerste drie maanden (zie ook de vraag over zwangerschap). Als je last hebt van vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray tan te nemen. Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je dokter op voordat je een spray tan boekt!

Het debat over de vraag of zelfbruiners in het algemeen veilig zijn tijdens zwangerschap is onbeslist. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), in staat is om de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld. Er zijn geen schadelijke chemische stoffen in al onze self tan-oplossingen, maar wij raden aan om geen spray tan behandeling te ondergaan tijdens het eerste trimester van een zwangerschap. Na deze periode raden wij je aan een arts toestemming te vragen alvorens een spray tan te boeken. Wel is het zeker een veiliger alternatief dan de zonnebank of zonnen. Zonnebanken is echt uitgesloten tijdens zwangerschap. (oververhitting / UV straling)

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken!

Voor een optimaal resultaat kan na 5 á 7 dagen de behandeling worden herhaald.

Ja! Wenny’s Spray Tanning is een salon die zich inzet voor het welzijn van dieren.
Wij gebruiken alleen producten die niet getest zijn op dieren en die geen dierlijke ingrediënten bevatten. Zo dragen wij bij aan een diervriendelijke wereld, waarin alle levende wezens met respect behandeld worden. Meer informatie over dit onderwerp vind je hier